Cross competitie 10 januari 2015
Clytoneus
Woerden
poule Zuid


Beste mensen,

Vandaag moest helaas in Woerden de tweede crosscompetitiewedstrijd na een uur door de organisatie worden afgelast.

Wat was het geval?
Bij aanvang van de wedstrijd stond er weliswaar behoorlijk wat wind maar zag alles er nog veilig uit. Na zo'n drie kwartier wakkerden, bij nadering van een buienfront, de windstoten flink aan en woei ťťn van de vele hoge oude populieren op het parcours om (zie de bijgevoegde foto). Omdat overal op het terrein de situatie gevaarlijk bleek te zijn, kon de organisatie alleen maar het verstandige besluit nem
en om de rest van de wedstrijd af te gelasten. De veiligheid van de deelnemers stond immers voorop en die kon in deze omstandigheden niet meer worden gegarandeerd.

Heer vervelend natuurlijk, onder meer voor de atleten en hun ouders die al in Woerden waren of al onderweg waren. Maar natuurlijk ook heel vervelend voor de organisatie, die weer hard bezig is geweest om een prima cross voor te bereiden en moest constateren dat deze keer het grootste deel van de inspanningen voor niets was.

Hoe verder?
- Het blijkt organisatorisch niet haalbaar om het restant van de wedstrijd op een andere dag in te halen.
- De A- en B-junioren hebben gewoon hun wedstrijd gelopen. De uitslag van deze categorieŽn zal worden gepubliceerd en voor hen gelden de gewone regels voor de finaleplaatsing: De twee beste resultaten uit de voorrondes tellen mee.
- Voor alle overige categorieŽn (C-junioren en jonger) moeten we gebruik maken van de regel in het crosscompetitiereglement: 'Indien in een poule een wedstrijd is afgelast en er dus slechts twee wedstrijden hebben plaatsgevonden, tellen in die poule voor de eindklassering de punten van het beste voorronderesultaat.' (art 15.a)

We zien jullie graag weer in groten getale aan de start bij de volgende wedstrijd in Zeewolde!

Met vriendelijke groet,

Bernard Wouters
coŲrdinator crosscompetitie regio 1-5 poule zuid

Bovenkant pagina
Cross competitie overzicht
Startpagina
Laatst bijgewerkt op: 01.12.2014